top of page

PROJECTEN

De USBBig Projects zijn een jaarlijks hoogtepunt van de USBB. Een zelf georganiseerd project, waarin de USBB het beste in zichzelf naar boven haalt. Met een op maat gemaakte setlist vertrekt de band op tournee naar het buitenland of geeft ze een optreden in eigen stad met een grootheid uit de muziekscène.

BIGBAG_LOGO_Zwart.png

BIG Bag

2024

Maak een muzikale ontdekkingsreis met de USBB! Onder leiding van Frans Cornelissen presenteren ze hun nieuwe project, Big Bag, in Cloud Nine - voordat ze naar het Umbria Jazz Festival in Italië vertrekken.

De USBB heeft al eerder podia gedeeld met grote namen als Shirma Rouse, Adam Rapa en Ruben Hein. Dit concert gaan ze een boeiende samenwerking aan met Bakerlane Bigband van het Utrechts Stedelijk Gymnasium. Samen brengen ze een energieke mix van jazz, funk en soul, met zowel nieuwe stukken als klassiekers uit de jazzgeschiedenis.

USBB Big Birds-30_edited.jpg

BIG BIRDS

ft. Ruben Hein, Ian Cleaver en Gideon Tazelaar

2023

De Utrechtse Studenten Bigband brengt jazz met een frisgroen randje! In Big Birds speelt de USBB de beste jazz van vroeger én nu, met de energie en dansbaarheid die je van deze swingende studenten gewend bent. Gewapend met groene stropdas en drie absolute birds bestijgt de band het podium van Cloud Nine. Zanger Ruben Hein, trompettist Ian Cleaver en saxofonist Gideon Tazelaar vergezellen de USBB en voeren bekende klassiekers, moderne stukken en hun eigen muziek uit met bigband. Verwacht een vlammende set met virtuoze solo’s, opzwepende riffs en een aanstekelijke energie!

Big Birds verwijst naar de legendarische jazzsaxofonist Charlie Parker, die ‘Bird’ als bijnaam droeg.

USBB Big Birds-30_edited.jpg
294365242_536525211396161_7913463040600781356_n.jpg

BIG BORDERS

2022

De USBB lanceert haar nieuwe lustrumproject Big Borders: and Beyond. Met dit energieke programma worden de grenzen van de jazzmuziek opgezocht, van electro-soul tot moderne bigbandmuziek. Deze feestelijke avond is de kers op de taart van hun tournee naar het Umbria Jazz Festival in Italië.

 

Tijdens dit concert laat de band zich van haar beste kant zien: de jonge studenten laten hun talent klinken en laten zien wat Utrecht en haar universiteit in petto hebben. Afgelopen jaar heeft de USBB haar eerste EP uitgebracht en ze staat weer te popelen om voor live publiek te spelen. Het wordt een onvergetelijke avond als vanouds!

BIG BLISS

2021

Opgenomen in een statige bibliotheek, maar allesbehalve stoffig. De USBB zette bekende bangers, originele composities en dansbare hitjes op plaat. ‘Big Bliss: The Library Sessions’ is vanaf nu te streamen!

still yt.png
BREEZE.jpg

BIG BREEZE

2019

USBB presents Big Breeze: een frisse wind door de jazzmuziek!

Op 29 juni zal de Utrechtse Studenten Bigband een legendarische show neerzetten samen met gastsolisten Carlo de Wijs en Wouter Hamel. Deze avond gaat de USBB de dialoog met andere stijlen aan: een krachtige mix tussen jazz, pop en funk vormt de basis voor het artistieke programma.

USBB Big Birds-30_edited.jpg

BIG BRIDGES

2018

De USBB presenteert trots het project van dit jaar: Big Bridges! Een samenwerking tussen de Utrechtse Studenten Bigband en vluchtelingenmuzikanten uit het Catching Cultures Orchestra als onderdeel van de avond. Op 6 juli gaat de 19-koppige powerband een spetterende show neerzetten in De Helling met een energieke en dansbare mix van westerse en niet-westerse muziekstijlen. Dit is de afsluiting van hun tournee naar België en Engeland. De USBB brengt haar eigen repertoire met bigbandarrangementen vanuit haar frisse en moderne visie op jazz, en twee composities van onze eigen leden hun primeur gaan beleven!

20180706 USBB ft Catching Cultures Orchestra - Big Bridges 901.jpg
BIG BANG.jpg

BIG BANG

2017

Op 8 juni 2017 wordt TivoliVredenburg gevuld met muzikaal vuurwerk. Met het project Big Bang: Back To The Roots blikt de Utrechtse Studenten Bigband terug op haar kleurrijke “roots” en de soul- en funkmuziek van grootheden als Aretha Franklin, Marvin Gaye, Stevie Wonder en Prince.

Samen met trompettist Jan van Duikeren (Candy Dulfer, Jazz Orchestra of the Concertgebouw), soulzangeres Shirma Rouse (werkte o.a. samen met Chaka Khan, Anouk) en soulzanger Boris (scoorde onder de naam Bo Saris grote hits met She’s on fire en The Addict) zal de Utrechtse Studenten Bigband de grootste soul- en funkparty van het jaar neerzetten in de Pandora!

BIG BREAKOUT

2016

In 2015 vertrok de USBB op haar eerste buitenlandse tournee naar het wereldberoemde Montreux Jazz Festival in Zwitserland.

  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
15799982_1506291316078733_995550516495136611_o.jpg
big blend.jpg

BIG BLEND

2015

Big Blend is de titel van de show van dit jaar. Op donderdag 21 mei staan ze in de jazz-zaal van TivoliVredenburg. Die avond blenden de Big Band, het Fontys Jazz Choir, een VJ en last but not least jazztrompettist Eric Vloeimans samen tot een kleurrijk geheel.

Op het programma natuurlijk het traditionele Big Band repertoire: de swingende jazz die iedere galabezoeker aan het dansen krijgt. Normaal speelt de USBB met één solozangeres, maar voor deze avond is het Fontys Jazz Choir ingevlogen en zijn er ook nummers voor koor en band samen. Dit koor, vorig jaar nog runner-up in de World Choir Games (nét achter het Utrechtse Dekoor), zal ook wat eigen nummers zingen.

bottom of page