20190629 USBB - Big Breeze ft Carlo de W

DAAN BOGERS

#DITISDEUSBB

Daan schreef zijn eerste orkestwerken op zijn 13e jaar, werkte tussen zijn 16e en 19e als arrangeur voor een muziekuitgeverij en begon daarna de studie “Muziekproductie” en “Composition for the Media” in Hilversum, die hij in 2004 “With Honours” afrondde. Een jaar later werd hij geselecteerd voor een compositieopdracht voor het Metropole Orkest onder leiding van Vince Mendoza.
Sindsdien schreef Daan muziek voor vele orkesten uit allerlei genres en componeerde/produceerde hij de soundtrack voor de korte film ‘The Man Who Cuts The Sunday Roast’. Diverse composities van hem worden uitgegeven. Daarnaast zette hij een aantal eigen projecten op, waaronder zijn 10-koppige band “BOSCO” waarmee hij momenteel voornamelijk de jonge crooner en 'The Voice-winnaar' (2019) Dennis van Aarssen begeleidt. Met zijn “JayDee Brassband” tourde Daan door heel Europa tourde en maakte hij in 2012 zijn debuut op het North Sea Jazz Festival. Een ander project waar hij als bandleider, producer en arrangeur bij betrokken was de “Liptease Bigband”. Met deze band speelde hij onder meer op grote festivals als “Paaspop” en “Concert at Sea” en stond hij in de finale vanTV-programma “Holland’s Got Talent”. Verder deed hij verschillende Europese tournees The Rotterdam Ska-Jazz Foundation (Jazz-Ska), speelde hij met o.a. de Marinierskapel, the Bernard Berkhout Swing Orchestra (Benny Goodman tribute), The Michael Bublé Tribute (Big)Band, Jamirovibe (Jamiroquai tribute band), Batmobile (psychobilly-rock) en de Bazzookas (ska-rock).

Artiesten waar hij mee optrad zijn verder o.a. Shirma Rouse, Eric Vloeimans, Benjamin Herman, Denise Jannah, Joke Bruijs, Lilian Boutée, Pearl Josefzoon, Steffen Morrison, Sharon Kips, Nurlaila Karim, Esther Hart, Marjon van Iwaarden, Tim Akkerman, Jill van Leeuwen, Romy Monteiro, Wolter Kroes, Jochem Meijer en de Amerikaanse trompettist Adam Rapa. Tevens was hij de laatste jaren meermaals op televisie en radio te zien of te horen en als zowel producent, arrangeur en trompettist bij verschillende studio-/albumproducties betrokken.

Als organisator of adviseur werkt(e) hij voor o.a. het North Sea Round Town Festival, de Bredase Bigband Meeting, het Swing Festival Breda, Jazzmagazine ‘Jazzism’ en het bureau BW Jazz Agency.


Daan wordt regelmatig gevraagd blazerssecties te coachen en (bigband)masterclasses te geven. Daarnaast dirigeerde hij op projectbasis o.m. de Bigband van de Nationale Reserve, de Codarts Young Talent Bigband, The Duke City Bigband, Bigband BLAST!, de Amsterdamse Studenten Bigband en het Nederlands Studenten Jazz Orkest (o.a. North Sea Jazz Festival 2017). Met meerdere bigbands won hij diverse prijzen.