SAXOFOONS

ANNEGREET SILVIUS

Annegreet is de Friese frisse leider van de saxen. Al dansend en solerend maakt deze frontlady elk optreden één groot feest. Dat Annegreet multi-getalenteerd is blijkt niet alleen uit het feit dat ze twee jaar lang voorzitter is geweest, maar ook uit het opzetten van USBB: de Podcats, waarin ze samen met Melle de tijd vult met originele rubrieken en sappige verhalen – laat dat maar aan Greet over. Wanneer je in Utrecht rondloopt is er een kans aanwezig dat je Annegreet op een Tomos voorbij ziet sjeezen. Ze kan namelijk, net als op het podium, maar moeilijk stilzitten. Gelukkig is ze nog niet uitgestudeerd en doet ze nu de masters Crisismanagement en Geschiedenis van Politiek en Maatschappij - want de USBB kan nog lang niet zonder Greet!

 

20190629%20USBB%20-%20Big%20Breeze%20ft%

Altsaxofoon (lead)

RITMESECTIE

RITMESECTIE

MELLE MEIJER

Melle is ooit aangenomen als gitarist om vervolgens vrijwel meteen te vertrekken naar het mooie Italië. Hij wilde lid worden omdat de collectie Brabanders bij de USBB nog niet uitgebreid genoeg was. Wat 'ie echt kan? "Ik speel nu ongeveer 10 jaar gitaar. Daarvoor heb ik piano gespeeld, maar daar bleek je geen Green Day op te kunnen spelen, dus toen ben ik maar gitaar gaan spelen”. Melle is blij met de USBB omdat hij op dinsdagavond nog niks te doen had, maar ook omdat hij het een supertoffe groep mensen vindt die ook nog aardig muziek kunnen maken. Als zoveelste Brabander, maar ook zoveelste historicus voegt Melle zoveel toe aan het mooie clubje dat wij hem nooit meer (naar Italië) laten gaan.

 

Gitaar

20190629 USBB - Big Breeze ft Carlo de W

TROMPETTEN

TROMPETTEN

JOOST HOOYMAN

Jonge trompetgod Joost is de lead van de blazersbende. Deze wiskundige is gek op muziek en speelt daarnaast zoveel trompet als hij kan. Het liefst doet hij dat toch bij de USBB. Ook als bestuurslid in de club was Joost erg betrokken en waakte hij vol passie over de toekomst van de vereniging. Daarnaast was hij ook nog bestuurslid van het NSJO 2019!

De blazerslijntjes en choreografie benadert Joost in lijn met zijn studie graag met een vrolijk wiskundig model of wat numerieke meetkunde, tot verbijstering van zijn sectiemaatjes. In de bigband laat hij zich echter ook van zijn wilde kant zien; zo heeft hij de grootste emmer kip opgegeten, het borrelnotenrecord gigantisch verbroken en zijn allereerste biertjes ooit gedronken bij de USBB.

 

Trompet (lead)

20190629 USBB - Big Breeze ft Carlo de W

TROMBONES

TROMBONES

TROMBONES

MICHIEL DE BOER

Michiel is leadtrombonist en laat de saxsectie voor hem af en toe opspringen door zijn mega-geluid. Hij ziet alle bladmuziek heel scherp; hij heeft namelijk optometrie gestudeerd. Michiel voelt zich het meest thuis bij het Egerländer stukje in Alle Duiven Op De Dam. Dat zou wel eens te maken kunnen hebben met het feit dat hij naast de trombone ook de tuba en euphonium beheerst. Hij houdt van de USBB vanwege de gezelligheid, de vriendschappen en de muzikale uitdaging. Wist je dat Michiel overigens vloeiend Fries en Russisch spreekt?

 

Trombone (lead)

20190629 USBB - Big Breeze ft Carlo de W

ARTISTIEKE LEIDING

ARTISTIEKE LEIDING

DAAN BOGERS

Daan is weliswaar dirigent bij de USBB, maar is daarnaast misschien wel de grootste student van de club. Ook hij is namelijk een man van de derde helften. Daan is van alle markten thuis en verzorgt niet alleen de artistieke leiding, maar maakt ook composities en arrangementen voor de USBB. Dat ook de dirigent een beetje verliefd op de USBB is, blijkt wel uit de volgende quote: “De band? Gretige jonge musici met veel talent die in staat zijn zowel een studentengala op zijn kop te zetten als op hoog niveau te presteren op schitterende festivals. De USBB is een frisse wind in de Nederlandse jazzscene en laat zien dat jazz LEEFT”.

 

Dirigent

20190629 USBB - Big Breeze ft Carlo de W