top of page
  • USBB

Topmuzikanten begeleid door prijswinnende Utrechtse studenten

UTRECHT – Dat studenten tot veel in staat zijn, wordt keer op keer bewezen. En dat er op muzikaal gebied van alles gebeurt in de stad, is ook duidelijk. De Utrechtse Studenten Bigband (USBB), die op 31 mei werd verkozen tot beste studentenbigband van Nederland, laat op 29 juni een frisse wind door jazzmuziek horen. In De Helling delen ze dan het podium met twee topartiesten van Nederlandse bodem: jazz-/popzanger Wouter Hamel en Hammondspeler Carlo de Wijs.


Fotografie door Veerle Bastiaanssen


‘Uuuuuu’ klonk het door de zaal van podium Metropool in Enschede, nadat de jury de winnaar van de derde editie van Big Battle had bekendgemaakt. Voor de tweede keer op rij wist de USBB de eerste prijs in de wacht te slepen bij deze nationale studentenbigbandcompetitie. Vier bands gingen op 31 mei de strijd met elkaar aan om de felbegeerde titel van beste studentenbigband van Nederland. De jury, bestaande uit vier professionele musici, besloot niet alleen dat de USBB de bokaal weer mee naar huis mocht nemen, maar bekroonde ook zangeres Hannah Stradmeijer met de solistenprijs. Big Battle vormde onderdeel van de voorbereiding voor het eigen project van de band: ‘Big Breeze’.

Ieder jaar daagt de USBB zichzelf uit om een groot project op te zetten rondom een bepaald thema. In succesvolle eerdere edities trad de band op tijdens het Montreux Jazz Festival en in TivoliVredenburg en werkte ze samen met artiesten als o.a. Eric Vloeimans, Benjamin Herman, Jan van Duikeren en Shirma Rouse. In ‘Big Breeze’ kiest de band voor een energieke show met een muzikale mix tussen jazz, pop en funk. Dit gaan ze niet alleen doen: de studenten delen het podium met Wouter Hamel en Carlo de Wijs, twee Nederlandse topmuzikanten.

Direct na zijn studie aan het conservatorium won Wouter Hamel het Nederlands Jazz Vocalisten Concours en bracht sindsdien een aantal albums uit, waarvan er meerdere zijn bekroond met een gouden plaat. Zijn liveshows worden bovendien alom geprezen. Carlo de Wijs is een Nederlandse Hammondspeler en daarnaast producer, componist en docent aan het conservatorium in Rotterdam. Hij heeft gespeeld met artiesten als Candy Dulfer, Benjamin Herman en het Metropole Orkest. Op 29 juni speelt Carlo met de USBB op zijn aangepaste Hammondorgel, waarmee hij op zoek gaat naar een 21e-eeuws Hammondgeluid.

Speciaal voor de combinatie van deze twee artiesten met de USBB zijn nieuwe arrangementen geschreven, die in De Helling voor het eerst uitgevoerd gaan worden. Er zijn nog kaarten beschikbaar om dit lokaal en nationaal talent op een podium samen te zien. Deze kunnen besteld worden via de site van De Helling. Voor meer informatie kunt u terecht op de Facebookpagina van de bigband of de website: www.usbb.nl.
63 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

댓글


bottom of page