top of page
  • USBB

Big Bag: het nieuwe project van de Utrechtse Studenten Bigband

Een tournee naar het prestigieuze Umbria Jazz Festival in Italië én een optreden in TivoliVredenburg: de Utrechtse Studenten Bigband (USBB) pakt groot uit met het project van dit jaar.


Het project is jaarlijks een van de hoogtepunten van het seizoen. Een commissie van zo’n zes leden stort zich een jaar lang op de organisatie van een groot concert in eigen stad met gastsolist, of een buitenlandse tournee. Al sinds het eerste project is de projecttitel een woord dat met de ‘B’ begint en volgt na ‘Big’. Ieder jaar weer dus de uitdaging zo’n woord te verzinnen dat de lading dekt - én nog niet eerder is gebruikt. Dit jaar dus Big Bag: de USBB pakt haar tassen en gaat op reis.


Drie keer eerder ging de USBB op tournee: voor het eerst in 2016, toen de band haar opwachting maakte op het Montreux Jazz Festival. Twee jaar later trokken ze door België en Engeland; en in 2022 deed de band voor het eerst Italië aan. Tijdens het Umbria Jazz Festival staat de stad Perugia een week lang volledig in het teken van jazz. Op het Piazza IV Novembre staan studentenbigbands uit de hele wereld geprogrammeerd, met op 14 juli de USBB.


Speciaal voor dit project maakte de band een heel nieuw repertoire eigen, met veel energieke en dansbare funk-, soul- en jazznummers. Voordat ze naar Italië vertrekt voert de USBB deze show uit in haar thuisstad. De Cloud Nine in TivoliVredenburg vormt op 10 juli het decor voor dit aftrapoptreden. Het voorprogramma wordt verzorgd door de Bakerlane Bigband van het Utrechts Stedelijk Gymnasium.


De Utrechtse Studenten Bigband is een 20-koppige bigband met studenten van de Universiteit of Hogeschool van Utrecht die naast hun studie op hoog niveau met elkaar musiceren. De USBB deelde eerder het podium met artiesten als Ruben Hein, Shirma Rouse, Adam Rapa en Benjamin Herman.

7 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page