de Utrechtse Studenten Bigband

Past Event

Bruiloft – besloten

- 07 oktober, Utrecht -

Past Event

Feest – Besloten

- 09 september, Nisse -

Knetterende trombones, gillende saxjes, kicksende trompetten en een ware ritmesexy: je voetjes zullen bij de USBB immer de vloer verlaten! Ook tijdens dit optreden in Zeeland voor onder andere een van onze trouwste fans,  bleek dit weer het geval.

Past Event

Opening Academisch Jaar Universiteit voor Humanistiek

- 04 september, Utrecht -

Vanuit de schitterende Pieterskerk staan wij klaar om ons seizoen én dat van de Universiteit voor Humanistiek af te trappen. Voor hen heet dat de opening van het academisch jaar, bij ons heet dat heeeel goed opletten dat we in de kerk met de mooiste akoestiek van Utrecht niet te hard spelen. We hopen op een vliegende start voor alle nieuwe studenten!

Past Event

UIT-Week

- 16 augustus, Utrecht -

De USBB is back van vakantie!! We zijn tijdens de Utrechtse Introductietijd natuurlijk te vinden in het Wilhelminapark met ons UIT-kraampje! Om half 5 spelen we twee knallende sets op een supertof podium in hetzelfde park.

Past Event

Spaarne Concert

- 01 juli, -

Het laatste optreden van het seizoen! De band speelt op het Spaarneconcert in Haarlem, wat een feestje! Het is ook een jaar geleden dat de bigband op tournee ging, wist je dat er dit jaar een klein groepje met die-hards deze ervaring gaan herbeleven, al dan op het prachtige “kuch” Montreux van Nederland?

Past Event

USBB ft. Bristol Uni Jazz Bigband

- 15 juni, Utrecht -

Op 15 juni zal de bigband samen met een schoolbigband uit Bristol, Engeland spelen in Utrecht! Dit zal een samenwerking zijn tussen de bands en het wordt gegarandeerd een feestje!

Past Event

Jazzfestival Rabo JazzBoZ

- 10 juni, Bergen op Zoom -

Op 10 juni zal de bigband spelen op hét jazzfestival van Bergen op Zoom!

Past Event

Big Bang: Back to the Roots

- 08 juni, Pandora, TivoliVredenburg Utrecht -

De band heeft een geschiedenis van eigen projecten organiseren, en dit jaar is dat Big Bang: Back to the Roots. Met dit project wil de band jongeren en medestudenten, maar ook basisschoolkinderen en ouderen in aanraking brengen met de oude soul- en funkmuziek, die deels verloren is gegaan in de hedendaagse muziek. De band wil dit bereiken door een groots optreden in TivoliVredenburg op 8 juni met zanger Boris Titulaer, zangeres Shirma Rouse en trompettist Jan van Duikeren.

Het project zal dus om de soul- en funkmuziek draaien, en op 8 juni kunt u dan ook muziek van Marvin Gaye, Chaka Khan, Gnarls Barkley, Snarky Puppy en many more horen! Met deze muziek gaan we helemaal terug naar de roots, laten we de invloeden van deze roots in hedendaagse muziek zien en herinneren we u eraan waar een nummer van Ain’t Nobody – Felix Jaehn origineel vandaan komt!

Boris heeft met zijn unieke stem het tweede seizoen van Idols gewonnen en heeft sindsdien meerdere albums uitgebracht waar hij verschillende belangrijke prijzen gewonnen heeft. Shirma Rouse brak nationaal door bij The Voice of Holland, maar heeft ook met o.a. Chaka Khan, Michael Bolton en Candy Dulfer gezongen. Jan van Duikeren is een geweldige trompettist die ook met Candy Dulfer heeft gespeeld. Ook speelt hij in het JazzOrchestra of the Concertgebouw en schrijft ontzettend funky liedjes. Al met al wordt het een avond om nooit te vergeten! Het wordt gegarandeerd de grootste soul- en funkparty van het jaar!

Bestel je tickets hier!

 

Past Event

Culturele Zondag: Muziek

- 05 juni, Parnassos Utrecht -

Op 5 juni speelt de USBB op de CZ Muziek. In en rond parnassos, kruisstraat 201, zal allemaal muziek verzorgd worden en de USBB zal de afsluiter van deze dag worden! Wij spelen op het buitenpodium dus extra leuk om te komen kijken!

Past Event

Big Battle 2nd edition

- 28 mei, De Doelen Rotterdam -

Op 28 mei 2017 zal de tweede editie van Big Battle plaatsvinden. Big Batlle 2014 werd georganiseerd door de Utrechtse Studenten Bigband en dit was een groot succes! Aankomende editie wordt opgezet door de Groover Bigband uit Delft en opnieuw zullen de studenten bigbands van Nederland tegen elkaar gaan strijden. Ontzettend leuk dat dit voortgezet wordt!

Past Event

Gala JSVU

- 29 maart, Utrecht -

Op woensdagavond 29 maart speelt de Utrechtse Studenten Bigband op het gala van JSVU. Net als vorig jaar zal het ook dit jaar weer een groot feest gaan worden!

Past Event

Bigband Festival Lelystad Winnaarseditie

- 28 januari, De Kubus Lelystad -

Op 28 januari 2017 zal het Bigband Festival Lelystad plaatsvinden. Ditmaal een bijzondere editie, de winnaarseditie. Alle winnaars van de afgelopen 5 jaar (waaronder de USBB) mogen op deze zaterdag tegen elkaar strijden. Spannend!

Past Event

Voorprogramma Liptease

- 18 december, TivoliVredenburg Utrecht -

Op zondag 18 december zal de Utrechtse Studenten Bigband in het voorprogramma van Liptease staan. In TivoliVredenburg mag de USBB het publiek met een knallend optreden voorverwarmen. Superleuk wordt dat! Kijk voor kaartjes op https://www.tivolivredenburg.nl.

Past Event

Gala Softijs

- 02 december, Utrecht -

Op vrijdag 2 december 2016 speelt de Utrechtse Studenten Bigband op het gala van studentenvereniging Softijs in eigen stad Utrecht. Dat wordt weer een feestje!

Past Event

Boekenbal Quintus

- 12 november, ALSV Quintus Leiden -

Op 12 november 2016 speelt de Utrechtse Studenten Bigband op het boekenbal van Quintus in Leiden. Vorig jaar speelde zij hier ook en dat werd een waar feestje. De USBB heeft er dus weer zin in!

Past Event

Duoconcert met Sophia’s vereniging

- 05 november, Tilburg -

Op 5 november 2016 zal er een duoconcert plaatsvinden in samenwerking met Sophia’s vereniging uit Loon op Zand. Deze feestelijke aangelegenheid zal plaatsvinden in Tilburg.

Past Event

UITband tijdens de UIT van 2016

- 15 augustus, Utrecht -

Van 15 tot en met 18 augustus speelt de Utrechtse Studenten Bigband tijdens de Utrechtse Introductie Tijd (UIT) voor duizenden nieuwe aankomende studenten. Zij is met haar eigen UITlied dé UITband van 2016.

Past Event

De Ekko

- 09 juli, De Ekko Utrecht -

Op 9 juli 2016 sluit de Utrechtse Studenten Bigband de buitenlandse tournee ‘Big Breakout’ af in thuishaven Utrecht. Nog één keer zullen de USBB’ers alles geven om een zo spectaculair en schitterend mogelijke avond neer te zetten. Ditmaal voor familie, vrienden en fans in poppodium de Ekko.

Past Event

Grote Markt Antwerpen

- 07 juli, Antwerp City Hostel Antwerpen -

Op 07 juli 2016 reist de Utrechtse Studenten Bigband door naar het mooie België voor een optreden op de grote markt in Antwerpen. De band zal in het cafe van het Antwerp city hostel een feestje gaan bouwen voor alle internationale bezoekers.

Past Event

Montreux Jazz Festival

- 06 juli, Montreux Jazz Festival Montreux -

Op 6 juli 2016 speelt de Utrechtse Studenten Bigband nogmaals op het Montreux Jazz Festival op het podium ‘Music in the Park’. De fans van de dag ervoor hebben dus nog een kans om de USBB te zien knallen!